Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2016.

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta. Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne? Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat oli

Ihana Pavlova-ohje

Hyvää naistenpäivää ihanat naiset! Viimeaikoina olen leiponut yhden jos toisenkin kakun tai tortun. Meillä on järjestetty erilaisia tapahtumia kokouksista, Tupperi-kutsuihin. Tapana on tietenkin tarjoilla herkkuja ja minä tyttö se teen niitä oikein mielelläni. Tosin tämän hetkinen elämäntyylini ei suoranaisesti huutele kakkujen perään, koska ruokavalioni pitäisi pysytellä terveellisenä ja ravitsevana. Onneksi voi kuitenkin aina välillä maistaa palan kakkua itsekin. Pavlovaa en ollut aiemmin tehnytkään ja sehän osoittautui kovin yksinkertaiseksi  leipomukseksi, sekä taivaallisen makuiseksi sellaiseksi. Tässä ohje tähän ihanaan herkkuun. PAVLOVA pohja: 4 valkuaista 2,5dl sokeria 2tl vaniljasokeria 1tl valkoviinietikkaa 2tl Maizenaa täyte: 2dl vispikermaa 1-2prk sitruunarahkaa(oman maun mukaan. Itse laitoin vain yhden purkin.) 1tl vaniljasokeria hedelmiä oman maun mukaan paloiteltuna pinnalle. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25